keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Tavoitteena kevyempi elämä


Moikka!

Arki alkaa pikkuhiljaa täällä asettua uomiinsa. Koulut ja työt rullaa, paitsi miehellä joka vielä viettelee kesälomaansa. Yksi muutos kuitenkin on tapahtunut, ja toivottavasti pysyvä sellainen! Olen nimittäin aloittanut pienen elämäntaparemontin. Koskaan en ole mikään hirmuisen ylipainoinen ollut, mutta pikkuhiljaa vuosien mittaan kiloja on kuitenkin kertynyt noin 15 ylimääräistä. Mitään stressiä en näistä asioista ole koskaan ottanut, vaan ihan hyvin olen viihtynyt näin muodokkaampanakin naisena. Mutta pikkuhiljaa ylimääräinen maha on alkanut ärsyttämään, ja tuli hetki jolloin tajusin, että nyt pitää alkaa tekemään asialle jotain ennenkuin tilanne vallan riistäytyy käsistä. Päätin aloittaa kevyemmän elämän.

Mikään urheilijatyyppi en ole koskaan ollut, enkä varsinkaan pidä aikataulutetusta liikkumisesta, joten nyt ruokavalio on ensimmäinen asia joka päätyi syyniin. Olen alkanut syömään pienempiä ruoka-annoksia, ja mahdollisuuksien mukaan syön vain proteiinin ja kasviksia. Enemmän salaatteja, hedelmiä ja marjoja, tavoitteena se puoli kiloa päivässä. Herkuista ja ylimääräisestä sokerista (paitsi hedelmäsokerista) on ollut yllättävän helppoa olla erossa, mikään karkinsyöjä kun en muutenkaan ole koskaan ollut. Liian suuret ruoka-annokset ja suolaiset hyvät ovat enemmän lukeutuneet paheikseni. Tässä asiassa säännöllinen syöminen näyttää olevan todella tärkeää, että herkkuhimot pysyvät poissa, ja ateriakoot tätä myötä kohtuullisina. Olisiko tässä nyt mennyt reilu viikko näin, vaaka näyttää kilon vähemmän kuin aiemmin ja olen jo siitäkin hyvin iloinen, että jotain tapahtuu, eikä suunta ainakaan enää ole ylöspäin! Ja jo nyt huomaa, että tulen vähemmällä kylläiseksi kuin ennen, ihan mahtavaa :-) En ole koskaan ollut näin tosissani painonpudotuksen suhteen, ja nyt todella toivon, että tämä moodi pysyy päällä, mielellään lopun elämää.


20 kommenttia:

 1. Onnea projektiin ♡♥ pidän peukut sinulle :-)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä Minna! Täällä ollaan samoilla linjoilla ja muutama kilo mennyt nyt alas, täytyy vain olla kärsivällinen ja ajatella niin, että tämä on uus elämäntapa eikä mikään laihis!
  Kivaa, kun sieki siellä pudottelet painoa, niin on vertaistukea ja saa toisilta tsemppiä, ruokaohjeita yms.
  Kyllä me pystytään tähän!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, ja näimpä juuri! Sulla on kyllä hienosti lähtenyt homma käyntiin, mahtavaa! :-D
   Kyllähän tämä totuttelua vaatii, mutta hiljaa hyvä tulee... ;-)

   Poista
 3. Tsemppiä elämäntaparemonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Niina, ja lämpimästi tervetuloa lukijakseni! :'-)

   Poista
 4. Tsemppiä Minna <3
  Itsellekään ei tekisi pahaa tarkastella ja muuttaa ruokavaliota parempaan suuntaa. Minä olen niiiin huono syömään kasviksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen <3 Sama täällä ollut aina, ja kyllä sitä pitää todella opettelemalla opetella että tulee syötyä!
   Mutta jospa se tästä :-)

   Poista
 5. Mahtavaa! Sama projekti täällä :))) Tsemppiä.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä elämäntaparemonttiin!

  VastaaPoista
 7. Täällä toinen, jolle tuollainen tekis oikein hyvää... Intoa,onnistumisia ja tsemppiä uudenlaiseen arkeen! Hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Nanette! :'-) Kyllähän tämä opettelussa on, ja vaivannäköä vaatii ettei pistä suuhunsa mitä tahansa :-D

   Poista
 8. Vitsit, tämä oli aivan kuin omasta suusta! :D Itse heräsin keväällä siihen, että olisi taas aika kevennellä elintapakiloja pois. Niitä lähtikin 8, ja suurin merkitys oli ruokavalion järkeistämisellä. Vielä kuitenkin haaveilen siitä, että kunhan taas syksy rauhoittuu uomiinsa, saisin pari lisäkiloa vielä karistettua. Herkuitta en voi itseäni piinata, vaan olen antanut päälleni luvan syöpötellä juurikin niitä suolaisia pikkuhyviä tai ruokia kerran viikossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämä taitaa olla näin syksyn tullen aika yleinen ilmiö! :-D Hienosti olet painoa saanut alas, harrastatko paljon liikuntaa? Minä vielä kärvistelen herkuitta, ettei vaan mopo karkaa käsistä... ;-)

   Poista
  2. Liikuttua tulee liian vähän. Keväällä käytiin miehen kanssa salilla ja kotona steppailin telkun edessä. Punttejakin kokeilin, mutta niillä ei ehkä niin tehokasta vaikutusta ollut kiloihin kuin steppailulla. Vuosia sitten tykkäsin juosta, mutta nyt ei toinen polvi suostu siihen. :( Kesä taas meni niin intensiivisellä touhu- ja reissuaikataululla, ettei säännölliseen liikkumiseen jäänyt yksinkertaisesti aikaa - hyötyjumppaa kyllä tuli sitten pihahommissa. :) Herkkujen kanssa olen huomannut, että paras keino hillitä itsensä on olla tiukkana kaupassa. Jos kotoa löytyy mättöä, on kärvistely jo sitten liian haasteellista. :D

   Poista
  3. No sinulla kyllä ihan varmasti tuli jumpattua riittävästi pihatöiden lomassa! :-D Itse ajattelin alkaa kokeilemaan kahvakuulaa, kun naapurini siellä käy ja houkutteli mukaan. Samoin voisi kerran viikossa käydä vaikkapa vesijumpassa, siinä kyllä jo olisikin minulle ihan riittävästi! :-D Paitsi koiran lenkitykset siihen päälle.

   Mulla on ollut yllättävän helppo jättää herkut kauppaan. Ja herkkuhimo pysyy poissa kun vain muistaa syödä
   tarpeeksi tiuhaan. Siinäkin on opettelemista ;-) Mutta joskus on pakko saada kaakaota... :-P

   Poista
 9. Heippa. Kiva kun olet vieraillut mun blogissa niin löysin tänne. :) Täällä olen käynyt vain nopeasti piipahtamassa mutta ajattelin kyllä kahlata blogiasi läpi paremmin kun vaan aikaa löytyy jostakin välistä. :) Ihania kuvia! Tsemppiä sinulle elämäntaparemonttiin! Mullakin on kova hinku jumppailemaan ja lenkkipolulle raskauden ja synnytyksen jälkeen. Ruokapuoleen pitäisi myös itse panostaa, nyt kun tuntuu että on syönyt mitä sattuu, silloin kun vaan on ehtinyt jotain suuhunsa pistämään. ;) Sen verran hektistä tämä vauva-arki, mutta silti niin ihanaa. ♥ Kivaa viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta kommentistasi, ja tervetuloa tänne lämpimästi! Toivottavasti tykkäät! :-) Nautihan sinä ihan rauhassa vauvasta, ehdit kyllä jumppailemaan sitten myöhemminkin :-) Toki antaahan se varmasti voimia, jos välillä saa käydä yksin tuulettumassa :-) Itse ei oikein muista enään kun lapset niin isoja :'-D Ihanaa viikkoa teille myös ♡

   Poista